http://www.sszcg.me/wp-content/uploads/2012/07/sindikat.pnghttp://www.sszcg.me/wp-content/uploads/2012/07/sindikat.pnghttp://www.sszcg.me/wp-content/uploads/2012/07/sindikat.pnghttp://www.sszcg.me/wp-content/uploads/2012/07/sindikat.pnghttp://www.sszcg.me/wp-content/uploads/2012/07/sindikat.png

U četvrtak odluka o prekidu štrajka medicinara

Republički odbori oba sindikata zdravstva zakazali su sastanak za četvrtak, kada će najvjerovatnije biti donešena odluka o prekidu štrajka medicinara koji traje od 31. oktobra prošle godine.

Kako je za Pobjedu kazala predsjednica sindikata zdravstva pri Savezu sindikata, Ljiljana Krivokapić, na sastanku će analizirati odluke i primjedbe zdravstvenih ustanova na Vladinu ponudu granskog kolektivnog ugovora, kako bi uvidjeli da li su se stekli uslovi za prekid štrajka.

Iako je trebalo da se zdravstvene do danas izjasne o Vladinoj ponudi, njihovi odgovori i dalje pristižu. Iz prispjelih se vidi da su one za to da se potpiše granski kolektivni ugovor – kazala je Krivokapić.

Prema njenim riječima, i nakon prekida štrajka nastaviće borbu, ali na drugi način.

Ima još mnogo stvari koje se moraju rješavati u hodu. Osnovna stavka je da se valorizuje rad i da se u narednom periodu povećavaju zarade shodno prihodima u budžetu koji budu pristizali i opredijeljivani za zdravstvo – kazala je Krivokapić našem listu.

Posljednja verzija granskog kolektivnog ugovora, koju su sindikalci usaglasili krajem prošle godine sa Vladom, predviđa povećanje zarada iz rezervnog budžeta od oko desetak eura, ulaganje zdravstvenih vlasti u stambeni fond, povećanje broja dana odmora, bolju zaštitu na radu i valorizaciju koeficijenata.

8 godina ago byin NovostiYou can follow any responses to this entry through the | RSS feed. You can leave a response, or trackback from your own site.